O-I verstevigt concurrentiekracht en capaciteit in Europa

In 2013 investeert het bedrijf 140 miljoen euro in Europa

Bussigny, Switzerland - Glasproducent Owens-Illinois, Inc., (NYSE: O-I) is van plan volgend jaar 140 miljoen euro te investeren in zijn Europese fabrieken. Daarmee wil het bedrijf zijn concurrentiekracht en capaciteit verstevigen in Europa

Sinds de overname van BSN Glasspack voor 1,1 miljard euro in 2004, heeft O-I aanzienlijk geïnvesteerd in de modernisering van onze Europese fabrieken en het maximaliseren van het rendement,” zegt Al Stroucken, voorzitter en CEO van O-I. “De komende jaren zullen we onze concurrentiekracht in Europa verder optimaliseren. Door de verbetering in kwaliteit, duurzaamheid en capaciteit kunnen we nog beter voorzien in de vraag naar duurzamere en gezonde glasverpakkingen van onze Europese klanten.”

In 2013 investeert O-I onder andere in ovens en verbeteringen aan glasproductiemachines in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Tsjechië en dit voor de productie van glasverpakkingen voor alle segmenten.

O-I heeft in Europa 8.000 werknemers verdeeld over 11 landen en realiseerde een omzet van meer dan 2,3 miljard euro in 2011. Dit vertegenwoordigt ongeveer 40 procent van O-I’s wereldwijde omzet.

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.